En Morgon på Landet

Efter en väldigt mysig kväll med surströmmings middag, shnapps, diverse tillhyggen, trevligt sällskap och övernattning ute i Lappvattnet hos världens bästa mamma. Sitter jag här i soffan medans lilla söta Lilly tittar på Cars och brorsan små snarkar brevid.
Sörplandes på morgon kaffet sitter jag här och väntar på att resten av huset ska vakna och funderar på om hur i hela friden jag knappt kan känna mig bakis efter några glas vin, snapps, wiskey, likör och inte mer än 2h sömn.
Har jag otur så är jag fortfarande full, men så känns det inte riktigt heller. Var nog bara lyckligt lottad idag ^^

Nu medans jag har skrivit har iof Lilly hunnit vare upp å väckt mor min. Så nu är nästan hela huset vaket. (lite lustigt sånt där hur saker händer hela tiden runt om en :P)

I övrigt så sitter jag just nu som på nålar inför den 18 november då The Legend of Zelda Skyward Sword släpps. Har varit förhandsbokat i över ett år nu på Game, så det här är nog det största som kommer hända mig inom tv-spel iår.
Började förbereda mig för ca två veckor sedan med att jag skulle klara ut föregångaren The Legend of Zelda Twilight Princess till 100%. Vilket tog mig mkt mindre tid än jag trodde det skulle göra :P
Så då var det väll lika bra och backa ett spel till och börja med The Legend of Zelda Wind Waker. Har funderat på att spika 100% på det men i halv lugn takt så jag har något å göra fram tills den 18e.
Men samtidigt har Skylanders: Spyros Adventure kommit och verkar som att Biggaroo vill hjälpa mig göra den investeringen (Kan mkt väl vara för att hon nog är minst lika sugen som jag) Så vi får se hur det blir med Wind Waker. Men finns det ett spel som kommer att ruinera mig med "gotta catch em al" kännslan så är det då Skylanders :P
Känner även att jag på något sätt snart måste få tag i en bättre dator eftersom det kommer några riktigt grymma spel som man suttit å väntat på i flera år. Spel som Elder Scrolls V Skyrim, Diablo IIIStar Wars: The Old Republic och Batman: Arkham City.
Men eftersom min dator har problem med ha igång facebook och någonting annat samtidigt just nu, så får det vänta på hyllan tills jag helt enkelt har råd med en ny dator... om sisådär 50år. Batman vill jag iof hellre spela på konsol, men då måste man fåtag på ett 360 också.
- Gaaaaah! vars är miljonerna när man behöver dom??? :P

Nu verkar det iaf som att hela huset är vaket och det vankas frukost inne i köket.. Så ska nog ta å lunka åt det hållet å trycka några mackor ^^
Sen håller jag tummarna på att det blir mys med kärleken resten av dagen <3<3<3


blått = idioti

Läste nyligen den här fina artikeln om våran "kära" blåa partisekreterare Sofia Arkelsten. Det får mig starkt å fundera på hur Reinfeldt & Co lyckats bygga upp ett parti fullt med "dumma blondiner" ^.o
Jag menar krösusarna på topp måste väll ändå vara medvetna om att styra ett land helt åt helvete bara för att dom själva ska bli rikare inte kan funka i längden. Jävligt svårt att få "makten" också om man inte ljuger och lovar en massa med den inställningen.
- Så därför ser vi till att proppa partiet fullt med duma idioter, som vi enkelt kan hjärntvätta å få å tro på vilken dynga som helst, "sa en Moderat"
Vinner dom nästa val så måste det vara valfusk och köpta röster på G. Det är ju helt sjukt att dom fick sitta en period till med tanke på hur nära det var senaste valet. Jag menar när hälften av landet vill en sak och får sin vilja igenom. Skulle jag inte vilja kalla det demokrati direkt.. Det skulle ha blivit ett omval fokuserat på dom två partierna som satt i topp.
Det hade iaf blivit så demokratiskt som det skulle kunnat bli.

Jag förstå inte hur folk inte kan se rakt igenom deras lögner och fortfarande tror att de vill något annat än se till att dem själva har det bra.
Jag menar, Det säger att det behövs mer jobb för att det finns för många arbetslösa, Så därför skär vi ner på välfärden (Där det redan är så ganska taskigt med personal) och sänker skatten för de rika (Så att min chef kan köpa ett nytt hotell och utöka sitt monopol). Och istället för att lägga in mer pengar för att skapa jobb, så slänger vi dom på (enligt mig den mest värdelösa statlig orginisation som finns) Arbetsförmedligen. Så att dom kan starta något som heter FAS 3 där vi skickar ut folk på riktiga jobb utan lön. Men eftersom att det är mest föredetta sjukskrivna människor och liknande som hamnar på FAS 3 (eftersom att det inte finns någon som vill anställa en människa som förmodligen inte har ork att jobba lika mkt som dom ska) Så är meningen att dom ska jobba ihjäl sig. Och eftersom privatiseringen innom sjukvården börjat växa, och det gjorts regäla nerskärningar innom den almänna sjukvården. Så kommer inte den svaga och fattiga redan utarbetade arbetarklass människan ha råd med någon medicinsk hjälp och så småningom dö.
Vilket iof gynnar det blå blocket, eftersom att dom vill ju minska arbetslösheten och fattig dom... så i praktik funkar ju faktist deras system.. dock inte lika humant som man vill tro.

För er som inte hängt med så följer här en lista på allt Moderaterna har gjort för Sverige det senaste århundratet
* 1904-1918: Nej till allmän rösträtt.

* 1916: Nej till allmän olycksförsäkring i arbetet.
* 1919: Nej till åtta timmars arbetsdag.
* 1919: Nej till kvinnlig rösträtt.
* 1921: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.
* 1923: Nej till åtta timmars arbetsdag.
* 1923: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.
* 1927: Nej till folkskolereform.
* 1931: Nej til sjukkassan.
* 1933: Nej till beredskapsarbete.
* 1934: Nej till a-kassa.
* 1935: Nej till höjda folkpensioner.
* 1938: Nej till två veckors semester.
* 1941: Nej till sänkt rösträttsålder.
* 1946: Nej till fria skolmåltider.
* 1946: Nej till allmän sjukvårdsförsäkring.
* 1947: Nej till allmänna barnbidrag.
* 1951: Nej till tre veckors semester.
* 1953: Nej till fri sjukvård.
* 1959: Nej till ATP.
* 1960-talet: Ja till apartheid. Moderaterna tog avstånd från alla sanktioner mot apartheidregimen i Sydafrika och var emot det svenska stödet till ANC.
* 1963: Nej till fyra veckors semester.
* 1970: Nej till 40-timmars arbetsvecka.
* 1973: Nej till möjligheten till förtidspensionering vid 63.
* 1974: Nej till fri abort. Den 29 maj 1974 röstade riksdagen ja till fri abort, vilket resulterade i den svenska abortlagen som låter kvinnan själv besluta om abort upp till den 18 graviditetsveckan. Moderaterna röstade nej.
* 1976: Nej till femte semesterveckan.
* 1983: Nej till löntagarfonderna.
* 1994: Nej till partnerskapslag för homosexuella.
* 1998: Nej till erkännande av homosexuellas rättigheter inom EU. EU-parlamentet röstade för ett erkännande av homosexuellas rättigheter, men de moderata ledamöterna röstade nej.
* 2003: Ja till Irakkriget. Alla riksdagspartier demonstrerade mot och kritiserade Irakkriget utom moderaterna.
* 2004: Ja till sänkt a-kassa och sjukpenning.
* 2006: Nej till gröna jobb.
* 2006: Nej till sex timmars arbetsdag.
* 2006: Nej till upprustning av offentliga sektorn.
* 2006: Nej till höjd a- kassa.
* 2006: Ja till sänkt a-kassa.
* 2006: Nej till höjd sjukersättning.
* 2007: Ja till sänkt sjukersättning.

Kom igen nu folket visa att vi kan och vet bättre och inte längre tänker ta deras skitsnack!


Sent om nAnting

Efter ca 5h desperat kämpande med att försöka somna har jag tillslut acceptera att det inte kommer att hända inatt. Så jag började blippa runt på AppStore för att se om jag missat någon mysig nyhet istället.
Förutom några (vad som såg ut att vara) halvroliga gratis spel. Så hittade jag blogg.se egen app, vilket jag inviger just nu :)
Den funkar ju helt klart om man kommer på att jag måste rent PANIK! blogga nånting NUUUU!!1) (varför nu någon skulle ha brottom med det?) annars funkar den bäst i ren tristess... Sån som jag har nu känns det som :P I övrigt saknar den en del finesser som finns på den vanliga sidan.
- vilket dom borde kunnat fått med utan större problem tycker jag. Men det kommer nog i någon senare update, om inte vore jag mkt besviken.

Helgen har i övrigt varit den tjockaste helgen i hela mitt liv.
Började med att jag å Biggarooni <3 skulle slå av telefonerna å låsa in oss en helg eftersom vi knappt fått en lugn stund för oss själva på senaste tiden. Så vi hade gjort en liten lista på saker vi skulle se å saker vi skulle äta.
Men vi gick nog overbord med saker att äta! :P
Det är nu över 24h sen jag stoppa nått i magen sist (om man inte räknar kakan jag åt på Waynes med Michelle idag) och jag känner mig fortfarande jävligt mätt och svullen >.< aldrig mer äta så mkt....
Vi han dock inte se så mkt utav allt som skulle ses, men det får bli någon annan helg :) Inte med lika mkt mat få förstods.

I övrigt så har jag gott runt med Michelle på stan i dag å letar efter en ny vinterjacka som jag skulle få av min underbara mor i tidig julklapp :D
Gick runt å letade länge. Men bestämde mig tillslut för en grön liten rackare från intersport.
Ska försöka få tummen ur å lägga upp en bild imorn :)
Men fin blev den då! ^^

Nu ska jag se om herr John Blund vill ha mig den här korta tiden jag har kvar innan man måste upp, eller om han ville vara själv inatt...

 

 


TADAA!

Nu var man tillbaka igen!
Fick ett klagomål i helgen från fröken Lulu att jag inte bloggat på ett bra tag. Vilket jag faktiskt inte kunde argumentera emot. Så jag får helt enkelt se till att bli bättre på det här. 
Har väll ingen bra anledning för att jag inte skrivit på länge heller, förutom att jag är nyförälskad så har inte så mkt än en sak i huvudet just nu <3

Men visst har det hänt grejer de senaste två veckorna :)
Har kommit in på en svetsutbildning via arbetsförnedringen. (ÄNTLIGEN!!!) Har ändå varit på dom i 4-5 år att jag vill bli svetsare. Men dom har ju bara hittat på bågus anledningar för att skjuta på det. Men den här gången gick jag bara inte med på det, ikke sa nikke!
Idag påbörjade jag min andra vecka.
Det är kul, men trodde verkligen inte att det skulle vara såhär mkt plugg. Men det är bara att bita ihop i max 40 veckor, sen kan jag börja tjäna storkovarn ;D

Men nu ska jag sluta lata mig och läsa lite teori. Sen blire middag och lite mys med Biggaronie <3
Kanske att jag orkar få in ett till litet inlägg ikväll, annars så kommer det ett imorgon. Jag lovar hur som att jag ska bli bättre på detta Lulu ;)


RSS 2.0